Thursday, 5 January 2012

Tidak mampu ku tahan air mata itu...

Salam to all readers and beautiful bride to be..


today...miza agak....hmmm... camner nak kata ngan korang pun miza tak tahu nak kata...continue reading...then you will know...

blog ni nak kata blog b2b yang nak kawen..nak bertunang melengkapkan hari istimewa dia pun tak gak miza rasa...

so miza tak sure..what category this blog belong to..i will review more about wedding...

but sometimes miza akan menyimpang jauh yang sangat2 jauh...tak sebut lansung pasal wedding in this blog...because...i'm human too..yang kadang2 ada perasaan dan hati yang  kadang2 tak tahu nak meluah pada siapa...but only to this blog...

i know..this blog takderla femes mana..pengikut die pun masih seciput jer...so kalu meluah perasaan takderla malu sangat kan..hehe..because the followers pun all the b2b which are very friendly i can say..

miza jer yang sgt pemalu nak interupt the dialog...kalu tak tahu ujung pangkal lagi la segan..hehe..yes..in the real world...i'm a shy person i can say..

everywhere i go...i just smile and smile...but when people start talking to me..then i will talk and after that...i will get used to them..that's me..

miza tak tahu nak mula dari mana...tapi...

right now...entahla dada rasa berat..i can't expressed my feeling well...it's like..ape ekk..nak luah tapi tak tahu nak luah ape...and tired..and so fatigue right now..

again...

when all this happen...even after luah pada mama...and him...still the feeling of owhhh beratnya hati...will never get released..and tenang...

so the solution is..i know by solat and doa and cry...ye..semalam dah nangis..hari ni..hmmm nak nangis tapi kawan ade...so hmm...

ye memang ade bnda yang miza pikir saat ini...banyak benda..and ketakutan bertambah2 plus dengan macam2 reason...

then bila sume dah gabung2..dah campur2..dah darab2..the total amount is = setinggi bukit dan seluas langit...

ya allah...ease me...let me go through all this with all the sakinah...i just hoping one...you forgive me allah...for what ever sin i'm done..make me like this..please ya allah ease me..make me ease..

saat miza tulis this entry i crying actually..arghhh..hati ini semakin rapuh dah terlalu ampuh lewat ini...

hmmm...

sory dear...i hope and i'm keep praying..allah ease me..tenang hati miza yang sangatla berkecamuk saat ini...

truly dear..i want to share more with you...but right know..i dont have the feeling to do so...

ya allah jangan kau letakkan hati ini terus dalam kegelapan mu...tunjukkan aku satu jalan ke arah yang engkau redhai..

jika segalanya yang terjadi adalah caramu menegurku..maafkan aku ya allah..kerana terlalu leka dengan dunia MU..

bye dear..

may allah always be with all of you...

 

7 comments:

(●*∩_∩*●) said...

Don't be sad...
Kalau menangis itu dapat melegakan hati yang sedang berduka itu, menangis la :) InsyaAllah, hati akan tenang.jangan takut untuk menangis.kadang2 mata manusia perlu disucikan dengan air mata keinsafan dan kekhilafan supaya kita sedar dimana kita berpijak..


Bersyukur kerana Allah kurniakanmu perasaan itu...bride-to-be xleh sedih2 ye :)

Lots of luv,
Su

mrs irmidrza to be said...

su : thanx dear...terharu...i cant say much...nak meluah gp...entahla..miza tak reti..=)

(●*∩_∩*●) said...

no big deal ^^
It's ok..tp lepas ni kena belajar untuk meluah tau..sifat tu penting jugak dalam kesejahteraan perkahwinan kita nnti..choose the right person untuk kt meluahkan perasaan kt tu contohnya mcm ur future husband ;) insyaAllah, org itu yang akn buat kt tenang dengan izinNya..

~misshuny~ said...

jgn sedih2 dear...=)..b2b kena hepi2.=)

neway,hani baru stat baca novel tu..bakal adik ipar bagi pinjam..=)

syaz@rozelt said...

biasala wanita dngan air mata x dapat dipisahkan..hehe

Kerry Mirza said...

tabahkan hati! selalu dgr zikir2, solat sunat+mengaji.
i've been in your shoes..n now alhamdulillah.berkat bersabar+kuat.

always remember this :He always be there (mcm lagu maher zain sudah haha).

mrs irmidrza to be said...

su : thanx dear..

misshunny : thanx dear for the support

syaz : thank you dear...

kerry mirza : thanx kerry..thanx u so much for the support