Saturday, 14 January 2012

2 things yang miza takut dalam temph terdekat ni...

Salam to all readers and beautiful bride to be..

hari ni 24 hours depan laptop...kematu rasa punggung..hahaha...siyes tak larat...but i need to finish the report malam ni gak...sebab sok kene setelkan script2 management utk patient...

sibuk giler rasa..belum jadi doktor betul kan..rasa nak baring atas lantai kat hospital tu tanda saya dah penat...hehe..but takpela..mama miza selalu pesan..awak buat tuh dapat pahala..

ok walaupun hari ni lebih berapa kali miza sigh n sigh...i need to continue semua bnda ni...lepas ni tak mau dah tengok repot nih...huhu...mcmla lepas ni takder...jangan mimpila miza oiii...hidupmu penuh dengan repot...waaaa

ok...

tibe2 tajuk tuh cam seram kan..hahaha

ye ade 2 bnda yang miza takut untuk masa terdekat ni...

1st = exam


sape yang tak takut jwapannyer memang genius gilerr...huhu

2nd = mak mertua...

 

kita pakai camni depan mak mertua ok...confirm jatuh hati..huhu..

hahahaahahahah....ade kaitan tak??? tibe2 rasa takut nak berhadapan ngan mak mertua ni...lagi2 miza akan jadi 1st menantu perempuan...

mr.irmidrza..anak ke 4 atas die sume perempuan...bawah die 2 perempuan and yang bongsu baru lelaki...kecik lagi...sekolah menengah lagi..

cuakk kan..hahaha..

haruslah pandai jaga hati dia...itula doa miza lately ni...moga 2 bnda ni allah tolong and senangkan and permudahkan miza...

tibe2 citer kat korang kan...ntah ape2...

13 comments:

Kikin Amer said...

hye miza..
its ok dear...
kikin walaupun bakal jdi menantu ke-4 perempuan dlm family FMIL tapi still rasa takut jgk,tu mmg perasaan biasa rasanya miza... kite nak masuk keluarga org,bukan semua suka kite and tu mmg lumrah...kena bersangka baik dan berdoa selalu :)

mrs irmidrza to be said...

kikin : hi dear..thanks dear..tula kene selalu doa kan..kadang2 takut tuh...melampau2..tu yang kadang2 buat down giler..huhu

Cik Nasha said...

hai miza,
hmmm.. kite pn sama takut mak mertua. pdhl mak mertua x garang pun. cuma mybe rasa cm psiko kut.. ye la slalu dgr org kte mak mertua grg la ape la.. cuma mak mertua kite mcm pemalu sikit. patut kita kn. hahaha..

lgpun org kelantan. dia takut kita x fhm dia ckp ape. kita fhm je, nk bls je x reti.

kita lg la miza, kite menantu 1st dlm keluarga, sbb tunang anak 1st. dan lagi best mak mertua dia pn ank 1st. so blh bygkn x kita la satu2nya org baru nk msuk dlm fmly dia. hmmm.. sereeeemm.. :D

mrs irmidrza to be said...

cik nasha : ini lagi serammmm..huhu..takpela dear..kita doa banyak2...bagi hembus skit..bagi dia lembut hati ngan kiter..huhu

hanys said...

Sy pun seram.. Hak hak fmil agak tegas orgnya.. Tunang plak ank bongsu. Jadi byk kna berkoban perasaan. Tp insya allah, as long as kita treat dorang our mom, insya Allah okey...

mrs irmidrza to be said...

hanys : tula kan..tula kita doala dear..semoga allah permudahkan segalanya buat kita..=)

Ni sue..malas nak sign up google ^^ said...

Hye miza.

Su ada tip untuk jumpa bakal mak mertua ni...Just be yourself..kt xperlu berlakon bersopan santun sebab yg stress nanti kt jugak..kt dipilih oleh anak die sbb diri kt yang sebenar.so show up your true colour..takut nnti bile dah kawin nnti baru kuar perangai kt yg sebenar.mau xterkejut mak mertua kt tu..hehe

Su buat mcm tu bile 1st time jumpa time konvokesyen tahun lepas.Just be happy, senyum, banyakkan mulut bercerita itu ini (tp kena ada had).At least mak mertua kt x pikir "eh, bosannnye bakal menantu aku ni..senyap aje.." hehe

Ok miza..jgn takut2 jumpa bakal mak mertua...treat her as ur mom.insyaAllah, kompem xtakut..keh3...

mrs irmidrza to be said...

sue : time kasih dear..atas nasihat..=) akan try usaha dan cuba,,

nizabeba said...

Hai miza, gud luck k for ur exam..insyaAllah bole buat.. pasal MIL, rasenye every bride to be mst merasai debaran nk jmp n camne nk click ngn MIL..tp niza rase, kt hanya perlu jadi diri kt tp dlm mase yg same kt belajar cara dorg..

ira said...

hye miza...gd luck 4 exam dear..:)
pasal MIL tu same la kite coz menantu perempuan sulung n menantu sulong dlm family..hurmm..mmg takot gler..dh la adik2 yg lain pmpuan..last tu bongsu sklh lg so sy sorg jela menantu pmpuan nanti nk tunggu yg lain..mmg takut gk nie..huhu..tp insyallah kte doa harap2 semuanya okay...:)

Nana Syazana said...

hi miza :) nana dh lama follow ur blog ni. and thanks miza follow mine! :) suka2. hehe..

oh ye. nana pun dh kawin ni, still malu2 & takot2 dgn mak mertua. huhu. kalau nk call tu, terasa la jantung ni laju semcm. haha! papepun, nnt lama2 kurang la nana punye malu ni. :D

papepun, goodluck 4 ur exam! :D

Nana Syazana said...

xpe. hehe. :D yup miza..nana interior designer. knp? same ke? heeee..
HB ni x susah pun nk buat. cume cerewet sikit la kot. tp ni nana dh lama2 buat ni, dh jd senang. hehe

dhiera said...

macam mana meeting dgn FMIL rin?