Thursday, 19 January 2012

Berita tergempar buat student seluruh dunia..

Salam to all reader and beautiful bride to be..

ok hahaha...memang takleh la miza nak cuti sayang2 ku dari blog ni..heheh..cam pe je blog ni jadi time exam kan...merepek2 miza dok update...hahah...takpela kan...

ok hari ni...tengah khusyuk2 nak study...sebab nak exam kan...korang tahu ape yang jadi di seluruh dunia???

orang kat new york sekarang tengah wat protest membangkang dan buat demonstrasi besar2an menentang US congress utk men'legal" kan web2 yang percuma termasuklah wikipedia...

Wikipedia is temporarily going dark in protest to anti-piracy legislation in the United States.


terkejut beruk gak la...yela ini la satu2 source tuk kita dapat maklumat...utk student cam miza...inilah syurga maklumat...


yang lain tu ade gak..tapi selalu frust...sebab tibe2 sekerat die bagi info...then kene bayar...


so imagine a world without free knowledge??? can we survive??? hahah...cam miza lak dah berprotest...huhu...


korang bayangkan korang nak cari ape itu karipap...contoh ekk...tak tau nak pkir ape dah.....heheh..tibe2 korang kene bayar rm30 sebulan...tak ke huuu...berasap telinga...heheh..


dah macam CNN lak miza ni..hahaha...leh jadi wartawan kat CNN ni...heheh..

ok jom tengok video demonstrasi kat sane...


tapi miza bukak wikipedia skang dah boleh...heheh...takdela sampai 24 hours..heheh..

sila bertahan dengan sikap b2b yang nak exam...hahahah...

5 comments:

syaz@rozelt said...

td bukak mcm dh ok je..hihi

mrs irmidrza to be said...

aah...dah ok...tak sampai 24 hours protestnyer...heheh..

Anis_Apis said...

wikipedia as a source of info is ok...tapi student skrg tend to copy paste or even make wikipedia as a reference. Actually maklumat wikipedia adalah tidak diiktiraf sbb some of it does not have proper citation. At least in legal study la. Lecturer dulu marah sbb student suka refer wiki hihi

mrs irmidrza to be said...

hmmm tula...cari info kene tgk dulu dear....tapi selalunya yang lain2 selalu tak membantu..and selalu suh bayar...as a student...wiki cant be their references....but to get knowledge...yes wiki is most helpful i think...

Alang Atie said...

huhu..Lecturer2 Alang semua tak bagi buat esaimen bersourceskan wiki..tp kami tgk jugak..just tak letak as reference footnote or endnote..harommm..hahah..