Sunday, 25 December 2011

Designer miza design baju nikah..

Salam to all readers and beautiful bride to be...

Syukur alhadullilah...my mood getting better...cam ape kan...warggghh...mood skang sgt2 la fragile...skit2 nak terasa ngan orang...diri sendiri menyampah dengan perasaan begini...

sebab dah lama sgt menyepi tanpa berita pasal my wedding preparation...

so miza gonna start my engine  back...slowly cam orang baru belajar kereta...heheh..

miza memang selalu tengok2 update dalam b2b group..leh kata memang tak pernah miss...even i know..miza takderla suka join korangnyer conversation..but i know each of the conversation..hehe..kadang2 gelak2 sorang tengok2 korangnyer conversation..heheh..kdg2 geram nak join...heheh..tapi biasala miza memang suka jadi orang belakang tabir..heheh...know everything but no one know i there..heheh...best!!

ok terkeluar topik nampkanyer..heheh...sebabnya baru lepas senyum sorang2 tgk update yang best kat b2b gp 2012...

tengok topik cam ape je kan...heheh..

okla pikir punya pikir...berkali2 pikir...last2 miza rasa...miza nak share baju nikah yang akan miza tempah i.allah..tak tahu pada siapa...hahah...design dari google and tokok tambah sendirik..heheh..

gabungan skit2....and inilah hasilnya...huhu...yang dah jadi betul..next year la kene tgu..hehe..

      
cadangnyer nak wat lengan camni...tapi bile kenang...hmmm tak maula...nak buat cuff...huhu...but still amek design ni yang butang2 kat lengan die...

    

miza akan pakai 2 jenis kain...chiffon and satin maybe...biarla tukang jahit yang decide..

     

yang ni beads ni akan jadi hiasan dekat leher....cadangnyer nak tambah patch lace gak..yang bunga timbul2...plus...nak tambah batu swarvoski warna warni yang di tabur dekat area kaki.. ....
hehe..ape la gaya rupa die nantikan...


yang ni contoh yang miza sangatla tertarik..and miza amek design die and tukarkan skit dekat tgn buat cuff..simple but i love this design so much...harapnye my nikah attire adela orang nak design camni...


ok yang ni miza lukis sendiri dengan tangan...heheh..memang buruk...abaikan...huhu..camni la lebih kurang designnya nanti..it will be simple...sebab miza akan recycle baju ni balik..hahah..concept jimat perlu ade..

untuk my wedding dress...owhhh...still dont have idea...actually miza ade satu lagi design yang miza lukis gak...and mr.irmidrza sangat suka...tapi miza tak bape suka..heheh..

warna die...cadangnyer nak warna milky off white...but bile pikir2 balik..kalu nak recycle nnt takut tak terrecyle..eheh..yela wane putih kan..hehe...

so rasa cam nak warna cream...combine with soft baby pink...

ok la...itu aje dari miza...utk hari ni..heheh...hope dear b2b enjoy and can give any comment...for me to improve...

15 comments:

Serigala Maroon said...

simple & menariks! =)

cik rai pun x terfikir lagi design baju ni sume huhu

dhiera said...

pandai ye miza lukis.. lukis kn tuk kite. hehehe

FY said...

all the bst miza..milky off white is good decision =)

Cik Nasha said...

cantik la.. nnt jgn lupa share tau..huhu.. warna miza pilih tu pn cute..

fazlien said...

cantik la u lukis baju 2..suke=D

Cik Azizah said...

wah cantiknya syg kalau dah di buat baju ni...gudjob! lukisan pon cantik..hehe

mrs irmidrza to be said...

serigala maroon :time kasih cik rai..hehe =)

dhiera : hehe..nak lukis boleh jer..hehe..

FY : tq FY =)

mrs irmidrza to be said...

cik nasha : time kasih..i.allah will share after dah siap..tapi lambat lagi la siap..hhee

fazlien : heheh...tq dear..

cik azizah : tq dear..tgh banyak idea time tuh..heheh

syuhaidah said...

suke sgt ngan butang 2..nmpak elegent kn ;)

WaTy said...

wahhh~~ lukisan pon dah kelass kau maria~~ hehehe cantik kan baju bella tu~ menyampah~ kejap lg nk g jmpe designer ni. pening nk discuss pasal suke macam2 design baju smpai taleh decide~

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

kalau miza kurus, guna kain mcm lycra..melekap elok dekat lengan :)

Cik Fasyareena said...

cantik la design baju awk..ala2 dress jubah gtu..fasya pn kenan tangan mcm dress bella..fuhh..

mrs irmidrza to be said...

@waty : heheh..kan kan..

@rina lia : heheh...tq dear...bg idea!!

@cik fasyareena : time kasih...amek deisgn cume tukar kat lengan die and tambah something kat leher and kaki..hehe..

hasmiza said...

siyes cntik dear

mrs irmidrza to be said...

heheh...cantikkan...miza just adapt jer dari contoh and nak tukar skit2..hehe