Wednesday, 1 February 2012

Tailor hunting..

Salam to all readers and beautiful bride to be..

entry before this miza dah say goodnite kan?? hahah..takleh tido..

so kejenye menggodek tenet ni..=)

banyak benda miza kene speed up cari and do list...one of it is tailor..


haiihhh...memang panjang la keluhannya..sebabnyer kebanyakan tailor yang miza tanya...aduhh..memang tak mampu la..

tapi hasil kerja dorang memang superb..

antara yang miza pernah usha2..tapi tak berani tanya ialah..


yasalma

design die memang cantik..memang taste miza..tapi tengok harga..sila la telan air liur..and cepat2 tutup FB die...sebab jawapannyer..janganla membazir cik miza sayang..berpada2 dalam berkahwin..hahaha..

ok ni antara message die kat FB

salam. .hai semua! terimakasih like my designs:) 
Jawapan untuk semua yg telah email saya :

Range harga dress :

casual :m450-690
dinner/event: rm690-2500
engagement/nikah:rm900-1900
wedding:rm1700-5000


all are custom made - two weeks ready
sila emailkan nama/contact num/dress theme/budget/tarikh diperlukan/size.

attachkan gambar penuh anda utk memudahkan sy menganalisis rekaan yg sesuai untuk anda! :) serta contoh dress kegemaran anda jika perlu:):)
Terimakasih!



sweet sebab die memang nak tengok gambar kiter..then die design utk kiter..

huuh..berangan lebiy..

mr.irmidrza dah warning..jangan membazir ye..kiter kawen memang sekali..tapi pas kawen..hidup kiter berkali2..

memang terasa betul la kalu pakcik ni warning miza..huhu..

another tailor yang miza sangat berkenan design..

semestinya rizalman..

huuu..ni hanya singgah dan pergi je la..hahahah..tak sanggup ku nak tanya..confirm tercekik mr.irmidrza dengar..heheh..

miza memang banyak email tailor..leh kata sampai tak tahu nak letak muker..huhu..

antaranyer..

tailor dari indonesia

FB: jubah menarik dua 

FB: unico collection 

dua2 tailor ni agak murahla..tapi kan..hmmm jauhla bebenor..dorang mmg boleh pos tapi tak sedapla kiter tak ukur ngan die..kiter memang la leh ukur sendiri..tapi kalu yang memang tak reti menjahit cam miza ni..kang salah ukur sape nak jawab..

so miza tak nak amek risk la benda2 camni...

banyak yang dah miza tanya antaranyer..

butik andaman umairra - sis ni baik and peramah sgt cepat balas email..rate die affordable..

najib salman - bleh tahanla tapi rate die miza tak mampu.. tp cepat balas email..

hariz team - hariz nyer rate agak mahal utk miza la..maybe b2b lain mmpu..

fashada wedding concept - ade tanya ari tuh..tapi dienye desingner masih belum bg price kat miza..

another tailor yang miza nak tanya adalah qaseh elyn..huhu..sebab die pun designer gak..cume miza sian nak tanya die sebab die pun nak kawen gak kan..huhu..=)


another one is puan rilla amrillah..sebab pernah terbaca blog beliau..rasenyer die designer fashion..


takpe we will see the truth..miza nak tanya2 die..=) huhu..

okla ade sape2 yang tahu tailor yang affordable..=)

help me please...




17 comments:

FY said...

hye miza! =)
kebiasaannya tailor amik baju bdasarkan jenis kain..kain baju kahwin nanti jenis apa? kalau chiffon, charge dia taklah mahal sgt..kalau lace with beads ni, mahal sket sbb tailor nak kena teliti mjahit dan byk kerja nak jahit balik bahagian beads tu..

oo..maybe boleh try dgn Rilla..its a good idea dear =)

Anis_Apis said...

Miza, try go to butik dzihni di bangi..affordable sgt2...

Elyn said...

miza, memahami betol..hehe
kite mmg xdpt nk amek upah tailor..kite pon nk cr tailor nk wat baju sanding..sendiri pon xdpt nk dcide nk jahit o anta kat org..:-(

mrs irmidrza to be said...

FY : hmm rilla tak nak amek tempahan die tak confident..

mrs irmidrza to be said...

FY : ade cadangan tak dear?? miza nak chiffon ngan lace...tapi takmau ade beads tuh..

mrs irmidrza to be said...

anis : owhhh yeke?? ok2 nnt miza try tgk..

mrs irmidrza to be said...

elyn : hhhee..paham dear...=)

Dira said...

kite pn tgh dalam keserabutan nk mencari tailot utk baju sanding~

Rilla said...

Miza: Since ur wedding pun bulan 12, Rilla still boleh consider lagi. If before October, memang tak sempat sebab banyak kerja. Boleh e-mail Rilla untuk chatting-chatting k?
rilla.amrillah@yahoo.com

mrs irmidrza to be said...

dira : serabut kan..heheh..

mrs irmidrza to be said...

rilla : ok dear..thank you so much...=) will email to you..

Cik Nasha said...

waahh..
harga tak menahan..
huuuu..

iedayah said...

dear i wt bju nikah @ aunty su hua -semua house..cb tgk link ni dear http://dunieyaya.blogspot.com/2011/01/review-our-big-day-2-nikah-outfit.html

My Life's Journey said...

Betul kata dear .. kawin sekali .. tapi kita tau mau membazir sangat .. umi masuk ni dah 3 kali tukar baju tunang .. sebabnya umibeli and tak ukur badan ..beli online ..

Umi setuju kata dear .. kita kena ukur badan nanti baru la muat .. nak beli jarak jauh tu nanti jadi mcm umi pulak ..


Umi doakan agar dear berjaya mencari tailor ye ..amin :) ..

My Life's Journey said...

Betul kata dear .. kawin sekali .. tapi kita tau mau membazir sangat .. umi masuk ni dah 3 kali tukar baju tunang .. sebabnya umibeli and tak ukur badan ..beli online ..

Umi setuju kata dear .. kita kena ukur badan nanti baru la muat .. nak beli jarak jauh tu nanti jadi mcm umi pulak ..


Umi doakan agar dear berjaya mencari tailor ye ..amin :) ..

Dulu Gadis, Kini Mama said...

rindunyer jadi b2b hehehe

aTy _faRed~ said...

yeah..rindu mase jadi b2b dulu..semua bende ni sentiase dalam pikiran..:) dolu2 rase letih sangt nak pikir..naks semua selesai cecepat..tapi biler dah berlalu..selalu teringat2..:) neway..awak ley carik design baju yang awak suker n tempah kat kedai2 biase yang tak mahal sangat..[macam adik saye]..:)