Monday, 13 February 2012

Photographer & videographer : Muda vs Veteran

Salam to all readers and beautiful bride to be..


Pelik sungguh tajuk miza malam ni...

entah kenapa miza terpikir benda ni...mana satu yang best..muda ke veteran???

huhu..tak leh blah sungguh soalan...habih den kene kejar ngan OP OV seluruh malaysia..hahah..

miza terpikir sebabnye..miza ternampak ade satu videographer ni..kalau korang kenal...wandet videographer...dari dulu miza nak tanya..bape pakej die sume..huuu..

ahaha..jakun aku..tapi segan sebabnyer...dia cam pangkat ayah miza ja..sat gi nak wat pose2 orang2 muda ala2 korea tuh kang...miza segan..hahaha..

jadinya..terkubur niat ku disitu..huu..

tapi mungkin ade yang selesa sebab rasa cam ayah yang rakam saat indah kiter...who knows..sebab sume orang lain2 kan..huhu...

tapi korang jangan menyangka setenang2 air di paya tiada buaya..betul ke peribahasa ni??

wandet ni..kire hebat gak..sebabnyer die kire orang veteran yang merakam sume filem2 yang lama..

and of course miza nyer budget..silalah sedar diri wahai miza ku sayang..haha..

hehe...kalu uncle wandet terbaca blog ku...huhu...maaf ya uncle wandet...siyess kagumm tapi segan..huhu..selingan iklan sebentar walau miza tahu for sure takkan ade sape nak baca blog ni..huhu...

ok berbalik pada isu ini..

mana korang pilih???

and kenapa??

everyone ade dienyer prinsip kan..

yang veteran ni..of course...hasil pun veteran gak kan..

yang muda2 ni..bukan nak kata hasil tak veteran ya...

both have their own advantange..

dari segi bab2 kesopanan dan ketatasusilaan..hahaah...

of course la yang veteran ni..miza akan terautomatik sopan & menjaga tatasusila..hahah..

yang muda ni..al maklumla..mungkin pangkat abang or sama baya..leh la kiter relax skit time pose tuh....bukan bermakna tak sopan..tapi dienye feeling tuh lain skit kot..

yang veteran ni...


pendek kata miza segan...ok full stop..no need to explain anymoree...huhu...

yang muda..
hahaah...confirm mr.irmidrza tak mahu hire kalu ade photographer and videographer hensem camni..huhu..sebabnye miza memang fan orang korea..hahah..

still miza segan...but still i can bare for the sake nak dapat gambar and video yang cantik..heheh..

so korangnyer pilihan??? muda or veteran??



9 comments:

Cik Mila said...

bg mila, tak kisah muda or veteran, yg penting diorg pandai captured moments.. mila dh book VO, lhmediatv.. jgk2 la diorg, kot miza berkenan jgk =)

FY said...

FY pilih muda...idea fresh and videographer yg cool2 belaka =)

mrs irmidrza to be said...

owhh...thanx dear share ngan miza...cam pernah dgr..huhu..=)

mrs irmidrza to be said...

FY : kan kan..hehe..=)yang penting cool..huhu..

cik tie@ibtisam said...

sy pun prefer yg muda...
xmalu2, xsegan2 na buat acti0n nnt..
tp as long as vide0 cantek, gbr cantek.. n0t a big deal to take veteran...

Just^me said...

wanie tak kesah umur pun... tapi kan miza, mcm2 jenis style gambar kawen ada..cth ada yg suka amik gmbr kawin yg highlight seni bangunan, ada yg suka highlight gmbr tangan ke kaki je instead of satu badan..ada yang suka amik gambar klasik, editing2 gambar jadi blur2.. kena tgk portfolio fotographer tu utk pastikan kita suka style dia macam mana.

wanie prefer photographer yg peramah dan bleh ngam.. tu sebab sebelum confirm tu wanie jumpa dulu utk kenal hati budi (cewah2 ;P)
lagi satu, yg bleh berunding dan dengan pendapat kita. kita hanya boleh memilih tapi wanie doa2 agar semuanya lancar.. wanie doakan sama buat miza and b2b jugak.. amin :)

dhiera said...

kite tak kesah tua ke muda~
yang penting, kite boleh bekerjasama dengan dorang. hehehe.. tapi OP dgn OV kite semuanya muda-muda. umur kurang dari 30tahun. hahaha
yang penting, menepati bajet. wehu

Juliet_iRa~" said...

heee..muda kot..;p

kalau veteran tp dia sgt peramah ok je..tp segan la gak..ahaha

skieyn said...

dear.. i booked OP perempuan..