Tuesday, 14 August 2012

Contest by sepetgurl.blogspot : Design Pelamin yg diidamkan tetapi idea Gila/xkn ada org wat/pelik/ntah pe2 ntah

Salam to all readers and beautiful bride to be..

alhamdullilah...masih ada kesempatan juga nak join contest suria..sebabnye lately sangat busy..

so ade kesempatan ni..miza tunaikan juga hajat cik suria..sebab cik suria sendiri yg susah dtg blog miza anta invitation..tq dear laling..=)..pluss sebab hadiah die best..hehe..miza nak button badge ngan kuih raya..heheh..

sebelum miza lupa cik suria suh isi keterangan bawah ni..

Nama: miza
Nama penuh dan pasangan: zarin afiqa + m.izzat
tarikh bakal disatukan: i.allah awal next year..date belum cnfirmla suria..sorry sgt 
Cerita anda: (idea pelamin giler2 anda)


hmm ok meh miza citer idea pelamin yang memang takkan dibuat orang..

hehe..

miza memangla tak reti nak ngarut2 ni..sebabnye memang takder bakat lansung..tapi den cubo yo..

miza ngan mr.irmi memang sangatla simple orangnye..especially miza la..kalau nak kuar gi mana huhu..miza jenis yang takder la nak makeup2..pakai ape yang ade..huhu..tapi konsep miza kemas,simple..

so disebabkan kami memang suka konsep arab dan seangkatan dengannya..so miza akan perkenalkan idea pelamin dari timur tengah ok..heheh..

konsep miza senang..ala puteri balqis..

rasanye dah sebut berjuta kali..

i love arabian style and all about arab..the language and also the budaya..nak kawen ngan pak arab..memang takleh la..sebabnye takut tak balik2 msia sat gi..hahah..

takpela dapat orang yang memang suka budaya arab pun jadila..

so korang pernah dengar citer aladdin?? ingat tak tikar terbang die tuh? hahah..


merepek sungguh kan? kata nak ngarut..so miza memang mengarut sungguhla..

miza nak guna konsep tikar terbang as my pelamin..hehe..jimat kan..tak yah hias beriya..asal tikar tuh memang sangat cantik dan boleh terbang...

confirm orang terpegun..huhu..

pastu tak main sanding2..hehe..sebabnyer..memang kami berdua family yang tak guna adat sanding so..tikar terbang ni..dah cukupla..

kami masuk..duduk atas tikar ni dan tikar ni terbang dari pintu depan dan masuk..huhu...

pastu pasangla semua lagu tok arab2 yang ada..hahah..

nak tambah grand lagi...hahah bawah tikar tuh ade lcd yang leh tetamu tengok kitorang nyer video highlight..hahah..huhu..memang melampau tahap imaginasimu miza...

so time kami duduk atas tikar terbang ni jela tengok tetamu..lambai2 tetamu dari atas tikar terbang ni..dan tabur2 duit pada budak2....tetamu tengok la lcd bawah tikar tuh..

huhu..konfem smue balik pening pale..sebab tikar terbang akan berpusing2..huhu..


lepas tuh kalau bab makan pula..sebab kalu orang arab memang makan dalam talam..macam bawah ni..dekat arab dah buat..tapi dalam majlis walimah dkt malaysia miza tak pernah jumpa lagi..heheh..so miza nak jadi pencetus idea..boleh ke??hehhe...macam gambar bawah ni..


so nak save jimat..tak perlu pakai catering..tak yah penat2 basuh pinggan semua..kita guna konsep talam ni..heheh...takyah pening pikir makan abis pun..huhu..


bab baju...of course pengantin lelaki cam aladdin la kan..hahah...

  


yang perempuan...huhu..memang versi jasmine muslimah la..hahah..miza lum pikir ape gaya tuh..tapi begitula gayanye..

kalau bab2 hantaran...takyah pakai dayang2 susah nk bawak hantatan hehe..pakai mini tikar terbang..tikar tuh akan tolong bawak hantaran-hantaran....huhu..



cube bayangkan ~~~~~~~

didepan ade tikar terbang besar tuk pengantin...

dibelakang ade mini tikar terbang kecik2 bawak hantaran..hehe...comel..

confirm tetamu tak makan!! haha dok khusyu tgk tikar terbang tuh..huhu..

bayangkan semua....cari gambar tak jumpa la plakk..huhu..dah nama pun berangan kan..haha..memang takderla gambar tuh semua..

huhu..

wedding cake pun akan terbang juga...huhu...mcam ni lebih kurang..

  

paling best and mesti korang semua suke..i will give one each semua tetamu akan dapat...suke tak doordgift miza??? hahah..memang berangan abis aku ni...


sebab contest hanya nak pelamin jer..so miza buat yang ringkas2 jer yang part yang lain..menyedapkan cerita..tapi yang isu main is pelamin terbang aladdin...

sorryy gambar seksi..=P ni jer gambar yang jumpa

kalau betul memang ade magic carpet ni wujud..memang miza la orang pertama yang pergi beli cepat2 sebelum kehabisan stok..huhu

selain leh guna tuk wedding..after wedding leh guna tuk gi keje..elak jammed..LOL..

hehe..tercengang semua orang tengok tikar terbang ni kan..

nway...ni semua hanyalah berangan miza semata2..huhu..tiada kaitan diantara yang hidup dan jg yang sudah tiada..huhu..

ok cik suria..

ni je yang mampu miza ngarut..huhu..

and thanx a lot darling susah2 datang blog miza..jemput join contest..dah la lambat anta..huhu..

miza dok korek2 blog suria..huhu..kreatif juga suria ni..huhu..sebab die buat button badge tuh sendiri..kuar2 gambar miza nampak gambar cam spray vaccum ape lak ni..huhu..rupenye alat nak buat button badge..

miza memang salute sape2 yang DIY sendiri tuk kawen..sebabnye ni semua perlukan kesabaran yang tinggi..dan kerajinan yang menggunung..huhu...

miza tabik!!

so pada sape2 yang namduk contest jom..klik sini..

ok suria thanks dear..sebab sudi jemput miza ya...

fuhh22...semoga menang dapat button badge yang sgt2 daku mahu...or popia nestum yang kalu cik suria nak sponsor memang miza sayang sgt2 cik suria....heheh..

jom tgk hadiah miza nak..

(Hadiah A) Doorgift POPIA NESTUM (dlm plastik ) sebanyak 100 bungkus


(Hadiah B) 
Button Badge siap design yg diingini sebanyak 50 PCS
Hasil DIY sndiri


ok done suria..=)) hopefully suka dan dapat meriahkan suasana..=)

5 comments:

S.U.R.I.A. said...

fuh2.fuh..kasi terbang suma ini!!!

thanks dearrr

elqays jannah said...

hehe...welcome..=)

AyongAtikah Zaid said...

best2!! mcm terbang di awang-awangan...hehe...

AyongAtikah Zaid said...

best2!! mcm terbang di awang-awangan..hehe...

elqays jannah said...

ayong : hahah..=) ni melalut la ayong..