Tuesday, 18 September 2012

IT'S MY DAY !!

Salam dear semua...

dah bape lama agaknye terdiam seketika...huuuh hectic...sangat tak larat...rasa nak gi berurut dan memanjakan diri...tapi masih tak pernah berkesempatan...tak tahula bila akan ada kesempatan itu..

miza dah semakin hari...semakin jauh dengan laptop..dengan bussiness....dan dunia maya...since surat KKM dah sampai...yes i have to medical check up...buat surat akuan sumpah...and macam2...adehhh penat sungguh rasa....kaki cam nak tercabot dah...tu la padan muka penakot nak drive...sendiri tanggung..hahah..

tommorow my birthday...

so entah kenapa hati ni rasa nak masak mcam2...

semalam miza dah bergigih dok adun biskut choc chips ngan dadih home made.....ape la mimpi bday kali ni..

ari ni dok tanak pulut ngan buat kuah durian...hahah...dan juga puding roti ala delifrance...haha..

jap gi nak buat cream puff...

semua nak bagi orang...

bukan tuk diri sendiri..hanya pulut ngan kuah durian je...tuk diri sendiri..heheh..

dekat littledr's closet...miza tgh wat promo tuk baju dan tudung akel...so bulan ni..miza nak banyak sedekah...sape yang nak beli cepat2...mai...mai..miza pasni dah sibuk...tak tahu layan ke idak korang2 yang bertanya...maybe kedai tu miza akan suh mr.irmi yang kelola sebab dia blum keje..tapi bulan 11 dah keje maybe turun kat sape entahla..hahah....tapi semua lum lagi finalize..heee

rasa bday kali ni lain mcam sangat..kenapa entahla tak dpt nak describe..maybe umoq dah tua sangat kot...adehla dah suku abad...sila la cepat2 insaf...kubur dah panggil2...rumah dah halau2..huhu..

semoga allah tenangkan hati miza...nak naik keje ni..sangat la berdebar...berdebar dengan kerenah manusia dan alam yang sangat mencabar...huuu i mentally still not prepared...tapi sempat lagi i.allah...huuu mnggu dpan dah stat induksi...lagila...ya allah..hanya tuhan tahu..dok mengadu pada mama ngan mr.irmi...besala manusia...huhuuu better mengadu pada yang ESA...lagi hatiku tenang..

miza nak minta satu permintaan tuk my bday...korang doakan miza dapat dekat hospital putrajaya dan boleh teman mama dan di permudahkan segala urusan time keje..

i.allah after miza dah pandai tolong orang..ubat orang...miza tolong lak sape2 yang pernah doakan miza secara lansung atau tidak...dgn syarat...korang dtgla tanya miza..heee tak tersempat kalau miza nak tanya satu2..huhu...

okla...post yang agak dull sebab no picture...nnt semua makanan dah siap masak miza update ekk...hee...

doakan miza..

love you all readers...owhhh miza terbaca blog hanis zalikha tajuk dia arini special good jobs....will komen about that one day kalau miza free..heee...intro sikit je...janganla pandang pada sapa yang memberi nasihat dengan cara apa dia mengolah nasihat itu...tapi lihatla pada isinya...=)))

bye dearies...

lots of luv..YA Allah...sami'na ya allah...sami'na...


8 comments:

MAY said...

hepi besday dear...

wah.byknye masak!

elqays jannah said...

may : tq dear..=) heee tgh rajin...

elqays jannah said...

may : tq dear..=) heee tgh rajin...

✿Lady Ainaa✿ said...

nak cream puff!!! mengidam!!!!! btw... Happy bufday sis.. May Allah bless u and ur family... ^.^

elqays jannah said...

aina :tq dear..may allah bless you too..=))if i could send it to you dear..heee...kalau dekat putrajaya leh je..=)

hdsykn said...

miza good luck!! :)

p.s: huda dah try pakai dah produk tu. 3 hari dah ni. stakat ni okei je. cume duac gel tu mcm gegatal ckit kan hehe. tp xde merah or gelupas2. belum lg kot..huhu

Firuz SR said...

Hepi besday dear.Wah ramai jugak yang besday september nih...

elqays jannah said...

huda : thanx dear..=) ok itu biasa dear...even me mcm tuh gak..pakai moisturizer kalau rasa gatal2 ok..dia dry tuh..

firuz sr: thanx dear..for the wish..may allah bless you..=)