Tuesday, 22 November 2011

budget tunang...still suam2 kuku..

Salam and nite for all readers and bride to be...

heheh...title entry ntah ape2...hehe...

still suam2 kuku...ape maksudnya??? heee..maksudnya...still masih boleh berehat2 di tepi jendela...ahah..mengarutt mrs.irmidrza...

nak listkan checklist...rasa cam terlalu awal...sebenarnya pemalas..hehe..alasan org malas memang camtuh kan...

haih...banyak benda dalam otak ni pikir...antaranya...perlu ke majlis tunang or terus nikah??

 

pusing pikir...sebab bila budget utk majlis tunang ni...paling ciput duit keluar mesti RM1000 gak la..itu kalu takde cincin tunang cincin risik and makan2..hantaran...ntah ape yang ade pun tak tahu...huhu..

hmmm...pernah gak bincang benda ni ngan mr.irmidrza...dia on jer..lagi dia suka kalu takde tunang..sebab jimat duit die...hehe..tapi bila pikir tentang orang tua ni yang menjadi masalah negara...

hmm...so pikir punya pikir..kitorang akan buat majlis tunang merisik tuh paling simple..tak yah ada hantaran2..kalu ade just benda yang murah2..pastu jemput makan family yang ada2 kat situ jer...

so bile list2...rasanyer..mungkin tetap akan habis RM2000...ni hanya anggaran kosong...i will cut it down...



Cincin tunang 900.00
Jamuan ( 50 orang) 350.00
Hantaran (budget untuk L&P)
1- kain solat -telekung + kain pelikat 100.00
2- manisan - kek coklat cupcake/cheese tart/fruittart 50.00
3- coklat  60.00
4- buah-buahan  40.00
5- alat mandian 150.00
baju tunang + tudung   200.00 





so harapnya...benda ni boleh di kurang kan lagi...moga majlis tu jadi majlis paling simple...and tak menyusahkan buat kami...dari sekarang kene prepare segalanya...

hehe..mcm tabung mrs.irmidrza ngan mr.irmidrza...heheh...kitorang nak jimatnye pasal...jadikan botol tabung kitorang!!!

ok jom fighting !!! simpan duit dari sekarang!!!!

5 comments:

shahjiehan said...

wah...! byknya modal! kawen jgn lupa jemput noh~

Orkedanza said...

yeayy..finally jumpe jugak b2b dec 2012..hehe. ade setahun kite boley prepare kn. boleh buat slow n steady ^_^ btw i pun plan xbertunang..nnt trus nikah. dah discuss ngan my mom..die ok je..so awal thn nnt akn buat majlis merisik yg betul2 simple je :)

mrs irmidrza to be said...

shahjiehan: mesti kene jemput!!!!

mrs irmidrza to be said...

orkedanza : heee...selamat berkenalan!!! rajin2 la singgah sini selalu!!

picairin said...

err...same prob here...huhu...anyway selamat berkenalan...=)