Wednesday, 25 July 2012

Will start my engine back for wedding - part 1 (kad kawen DIY)

Salam to all readers and beautiful bride to be..


sangat lama rasanyer tak mengupdate blog ni yang berunsur wedding...semuanya kisah tentang butik littledr's closet...

rindu nak bercerita dan berblogwalking intai2 persiapan all B2Bies..=) dekat gp pun dah lama miza menyepikan diri sejak lama la juga..sampai tak ingat...disebabkan exam punnya penangan..dah abis exam pun..ade jela keje nak buat..

mood nak update blog dah tak seperti dulu..huhuhu..mr.irmi pun tegur..asal blog senyap jer...hahah..ade2 je kan pakcik tuh..time kita active die jeles..kita senyap tanya plak..hehe..

seronok tengok sorang2 b2b dekat gp dah ade tittle puan..=)

tak tahu nak start dari mana...disebabkan dah lama sangat tak update sal wedding..die jadi blurr..hahah..=)

sekarang my plan for wedding still suam2 kuku..

both of us..have to hold for a while to settle our job first...

so miza tak tahu nak start ape dulu..nak start buat skit2 pun kene ade perancangan and budget..mana boleh pakai balun jer..

so my solution is just blogwalking,hunting for ideas at this moment...

i think my wedding is gonna be the slowest wedding in my gp..hahah..

orang lain semua dah siap DIY yang canggih2..i'm still watching others and do the hunting ideas job...takder satu pun yang direalisasikan lagi..heheh..

setakat ni meh tengok check list miza apa yang dah berisi..hahah..korang jangan gelak la..sebab semua kosong..hahah..mcm report kad kosong dah miza tengok...

OFFICIAL VENDORS
Miza checklist 

Nikah attire 
  • baju 
  • tudung + veil 
  • kasut
Sanding attire + tandang
  • baju 
  • tudung + veil 
  • kasut 
MUA 
  • nikah
  • sanding
Katering 
  • nikah 
  • sanding
Mini Pelamin 
  • nikah  = DIY (still pending ideas )
  • sanding = DIY  (still pending ideas )

PhotographeR

Videographer

Kad Kahwin  DIY  (still pending ideas )

Doorgift  DIY  (still pending ideas )

Hantaran deko
the only things yang settle hanya ini SATU JER..haha..sebabnyer di sponsor..alhamdullilah..but still tak contact lagi vendor ni...
  1. Hantaran deko
most of the list sebenarnye dalam otak dan kalbu ni dah ade dah sape bakal vendor yang bakal akan isi tempat kosong tu cume...tengah berkira2 dan tengah survey2 lagi...

ni la orang kata ni namanyer obsessive..

semalam miza dok belek2 majalah bawah ni ngan mama..heheh..guess what..dia yang excited lebih dari anak dia..hahah..i told her...kalau tak make up ok tak??? even i know and expected the answer still saje nak mengusik...heheh...dia kata ishhh apela along ni..mana boleh..huhu..


belek2 majalah ni dapatla sikit idea..plus semalam miza asyik gi blog b2b yang tengah nak post kad wedding..

so terpikir nak create and hunting the idea for the kad kawen... 

kenapa miza nak DIY kad kawen antaranyer sebab nak save duit + budget and xnak membazir sebab last2 orang campak tong sampah gak kan..heheh..

 miza ade terpandang kad kawen bentuk passport memang cantik and unik...


and ala2 tiket kapal terbang mcam2 skang..


memang sekarangnye wedding miza rasa sangat complicated ok!! hahah..mcm2 kene pikir..huhu..

poning pale...

so sekarang keje miza selain busy bisnes barang2 baby and pakaian muslimah and do professional job utk acne people...keje miza adalah busy dok menggoogle website tuk DIY things...

anyone b2b yang tahu website DIY yang free2 tak?

satu jer yang miza jumpa...


yang lain dulu2 pernah jumpa..tapi tak save...sedih and menyesal plak rase...konon2 dulu2 ingat ingatan ni memang power...telan air liur je la skang ni..heheh..

ok girls yang nak tolong miza jom!!!

listkan website DIY yang korang tahu please...=)

tq dear semua..=)

5 comments:

Asz Miza said...

Dear, i baca kat fb yang Qarmasutra tu ada problem. You should contact them tanya pasal contest yg u menang tu and details sume. Dengar cerita ada org yg dapat pelamin worth 3k tapi excluded transport bagai..bila tanya harga included transport sume jadi 3k balik.

elqays jannah said...

yeke..adehh..huuu...ok2 thanx ingatkan..sebab memang miza tak tahu..

cik chinta said...

heheh..kt nye kad kawin dlu tiket flight.

i.Z.z.A.t.i S.a.N.U.s.I said...

haah. yg menang no1 tu rasanya tarik diri sebab transportation charges dia sama harga dengan amount dia menang mini pelamin tu. dia kata tak berbaloi. lagi mahal daripada pelamin dia lagi 1 (refer kat transportation charges to melaka kalau xsilap) hangin betul dia kat group fb lagi 1 tu.

elqays jannah said...

dorang jnji yang grand prize and 1st runner sume kene tanggung transportation semua..hishh dorang ni...