Saturday, 14 April 2012

Another smile for all of you...


Salam to all readers and beautiful bride to be..


miza mendoakan semua readers hepi and ceria di hujung minggu bersama family tercinta..

miza just nak share a very good song to all muslimah out there...lagu yang menaikkan semangat miza when i feel so down...

yesterday..one of B2B asking me about health...and its a great pleasure i can talk with someone and gave some advice...i'm not that good to advice people but i will make the best in whatever i done...miza tak mengharapkan apa2 pun..tapi bila when someone said that your are different from others yang saya jumpa...tiba2 rasa...ya allah...sangatlah lemah diri ni untuk mendapat pujian..

i'm studying in medicine almost years...and finally will graduate from this medical school...and really grateful to ALLAH because HE gave me a chance untuk belajar ilmuNYA yang sangat luas...dalam suasana yang agak islamik...which i'm so grateful to ALLAH...so dalam 6 tahun miza belajar...apa yang miza boleh conclude..disease is not all about disease yang kita dari luaran...but the disease inside your rohani...bila rohani itu lemah..maka lemahla jasad..

that's why...pada miza..a good doctor is a doctor in and out..sepanjang miza berada dalam anest posting..i really admire one of the specialist who are very dedicated with her work..and apa yang buat miza sangat admire...the way she approach her patient...first time in my life my tears fall down..and miza rasa sangat sebak..seeing patient  who will intubated ( dalam melayu kata diberi bantuan penafasan dengan machine)..not because of the patient itself...but because of the doctor yang sangat islamik...asking the patient gently...pakcik..saya nak tidurkan pakcik..pakcik mengucap banyak2...and ingat allah banyak...first time miza rasa..ya allah..lembutnya doctor ni and if i'm being her patient..miza rela ditidurkan..huhu...

that's just my very tiny experience..miza dah pernah banyak kali tengok...but why at that moment..i'm so touched..and i know the reason why is because of her attitude and gentle islamic approach...

huhu...miza dah lari melencong entah ke mana nampaknye..heheh..

lama miza tak citer sal preparation my wedding kan..bukan miza tak nak citer...tapi dalam 3-4 bulan ni...i have to concentrate more with my exam..so readers akan banyak dengar miza citer sal pengalaman miza dalam hospital...untuk sementara waktu ini..because this blog will not purely about my wedding preparation...blog ni akan jadi rojak...so forgive me ok..=))


ok girls out there...who feel down sebab banyak benda nak buat...jom dengar lagu yang miza dedicate pada semua...semoga kita menjadi muslimah yang diredhai allah..=))


Oh muslimah
Allah cinta kepadamu
Rasulullah kasih kepadamu
Oh muslimah
Berbahagialah kau telah dilahirkannya dengan mulia
Subhanallah
Tuhan telah berkati wanita yang cukup ilmu
Rendah hati
Oh muslimah
busanamu menutup rapi
auratmu kau lindungi dengan indahnya
Oh muslimah
kau rajin memuji
Islam kau jadikan ikutan sejati
Oh muslimah
memandangmu menyejuk hati
menundukkan nafsu hati yang goyah
Keayuan wanita solehah indah peribadi
Tulus hatinya
Oh muslimah
Kecantikan yang sebenar
Pada tutur kata penuh berhikmah
Mempertahan kehormatan dirimu
dengan pakaian mentaati Allah
Oh muslimah
Kau masuk ke syurga
Solat lima waktu dan berpuasa
Menundukkan pandangan matamu
Mentaati suami yang tercinta
Oh muslimah
Kau rajin mengaji
Islam kau jadikan
Ikutan sejati

2 comments:

Cik Zimie said...

suka dengan apa yang miza cerita nih agreed sangat2:)

doktor yang bagus adalah doktor yg menerapkan nilai2 islamik dlm diri.lepas tu sebarkan pada patient.its not an easy job i should say.beruntung miza dikurniakan akal utk belajar ilmu Allah ni tau.salute future doc ni!hehe

all the best miza!! pssst lama tak dengar cite miza kan hehe.

mrs irmidrza to be said...

zimie: heheh..thanx dear...ye miza tak sempat nak blogwalking lately...sangat pack schedule..=)) nway thanx dear...singgah drop blog miza..keep in touch dear...will get back soon after all settle..